Kunst kleurt groen

Het thema van deze 11e editie van de tekenwedstrijd “Kunst van Samenleven” is “Kunst kleurt groen”. Met dit project willen we jongeren de kans geven om zich uit te spreken over klimaatkwesties die ons allemaal aangaan, en hen in het bijzonder.

Tekenwedstrijd

Downloaden de affiche

Onze planeet wordt met de dag onleefbaarder. De effecten van klimaatverandering zijn zeer aanwezig: overstromingen, droogtes en hittegolven, superbranden, hevige winden, smeltend ijs, het verdwijnen van de biodiversiteit… De oorzaken ervan, voornamelijk gerelateerd aan onze levensstijl en productie, zijn bekend. Deze situatie zal ook nieuwe conflicten veroorzaken. Het is belangrijk om jongeren bewust te maken van deze problemen. Zij zullen in de frontlinie staan ​​om de gevolgen te dragen, maar zijn ook de belangrijkste actoren van een mogelijke verandering.

We geven ze de kans om hun volledige creatieve potentieel op het gebied van klimaatverandering tot uitdrukking te brengen, of ze nu de oorzaken ervan aan de kaak stellen, de gevolgen ervan benadrukken of ideeën of zelfs oplossingen bedenken! Zoals gewoonlijk belonen we creativiteit en originaliteit. Het thema van dit jaar staat in het teken van het hele milieuvraagstuk in brede zin. In die zin accepteren we tekeningen over aanverwante vragen en problemen, zoals de productie van groene energie, vervuiling, overconsumptie, enz.

We rekenen erop dat je je leerlingen aanmoedigt om al hun creatieve talenten te uiten en om innovatieve en gevarieerde situaties te tekenen: natuursuperhelden, afvalopzamelende robots, alledaagse eco-gebaren, dieren redden van de ijsschots of vechten tegen ontbossing…